The Money Map: Det, der måles forbedres

The Money Map

Denne artikel er særligt målrettet konsulenter, freelancere og andre der sælger deres viden og ekspertise.

Jeg vil gerne introducere dig for et lille ”værktøj” kaldet et Money Map, som potentielt kan gøre en kæmpe forskel i din konsulentforretning.

Et Money Map er i sin enkelthed en metode til måle og registrere din potentielle indtjening.

Det vil gøre dig i stand til at:

  • Få overblik over og fokus på din indtjening og din pipeline
  • Prioritere dine opgaver i forhold indtjeningspotentialet
  • Skabe positive følelser omkring din indtjening og din forretning
  • Tage handling og være på forkant med initiativer, der kan sikre din indtjening.

I videoen her forklarer jeg, hvad Money Map’et er, og hvordan du bruger det. 

DOWNLOAD

Få Money Map'et som Google sheet

Du tilmelder dig samtidig vores nyhedsbrev med inspiration og tips til at drive en succesfuld konsulentforretning.

Hvorfor virker et Money Map?

Jeg blev først introduceret til Money Map’et af Jesse Elder for 2-3 år siden. Siden da har det været en fast del af vores standardprocedure i vores anden konsulentforretning.

Jeg vil rangere det i min Top 3 af værktøjer eller viden – sammen med Effihub – som jeg har stiftet bekendtskab med i de sidste 20 år af bøger og kurser om forretningsudvikling.

Hvis du i øjeblikket ikke måler og holder øje med din indtjening, så er Money Map’et helt klart et værktøj, som kan få stor betydning for din indtjening! Bruger du en metode i dag, som virker for dig skal du selvfølgelig fortsætte med det, men jeg vil stadig forslå at du taget et kig på Money Map’et som et alternativ eller et ekstra værktøj.

Jeg har personligt oplevet, hvor stor en effekt det kan have, når det bliver brugt rigtigt. Derudover er det så simpelt, at ALLE kan gå i gang med det samme.

En af grundene til at Money Map’et virker så godt, hænger samme med Pearsons Law.

"That which is measured improves. That which is measured and reported improves exponentially."

En anden grund er at de ting vi giver vores fokus, vokser i vores bevidsthed og i vores oplevelse af verden.

Det kan være ting, du drømmer om, ting du er passioneret omkring, ting du er træt af eller brokker dig over. Det, du giver fokus, vokser i din bevidsthed.

Hvis du fx bruger meget tid og energi på at tænke på eller bekymre dig over, hvor dårlig din økonomi er, så er det sjovt nok også det eneste, du oplever, og det du får mere af.

Du kender det måske… forestil dig, at du har været på jagt efter ny bil. Du har fundet én, du er vild med og bruger en masse tid på at læse om og se videoer om den. Sjovt nok så oplever du pludselig at du ser netop denne bil på vejene overalt i din dagligdag.

Det er ikke, fordi der pludselig er flere af denne specifikke bil på vejene. Det, der i virkeligheden er sket, er, at din hjerne er blevet fokuseret og trænet til at se og genkende denne bil.

På samme måde er det med din økonomi!

Det, du giver fokus vokser.

Det, der måles forbedres.

Det, der måles og registreres forbedres drastisk!

Så hvis du gerne vil have flere penge i din virksomhed og i dit liv, så kræver det, at du giver det fokus, at du måler på det og at du registrerer det!

Manglende fokus og måling er et problem

Der findes et hav af forskellige måder, du kan måle på din økonomi og omsætning i din virksomhed, og alt efter hvilken branche du er i, og hvordan dine ydelser er skruet sammen, så kan der være forskellige måder at gøre det på.

Uanset værktøjet, så er det en realitet, at de færreste konsulentvirksomheder – og specielt små og mellemstore (SMV’er) – er særligt gode til at måle på deres økonomi og holde øje med det løbende.

Det kan der være mange grunde til, og når du selv har mange eller alle kasketterne på i virksomheden, så kan det være svært at vide, hvor du skal starte, eller hvor du bruger din tid bedst.

Money Map’et er ikke et fuldt budget, og det måler ikke på alle KPI’er, eller hvordan din ROI (Return on investment) er på dine marketingsindsatser. Alligevel er det det værktøj, som har haft den største betydning for økonomien i vores konsulentforretning.

Det er faktisk et meget simpelt værktøj, hvilket gør, at du måske ser på det og tænker: ”Det kan da ikke være så simpelt? Der må være noget mere jeg skal måle på, nogle flere tal jeg skal holde øje med?”

Men nej, det er simpelt, og der skal ikke mere til.

Min erfaring er, at hvis du overkomplicerer det, så ender det med, at det bliver et værktøj eller en proces, som du ikke får opdateret. Dermed forsvinder fokus, og det bliver et værktøj bare for værktøjet skyld.

Money Map’et skaber fokus

Money Map’et har fokus på vækst. Det kigger ikke kun på, hvad du har tjent, men ligeså meget på, hvad du kommer til at tjene, og hvad du skal ud og finde af leads for at nå dit månedsbudget.

Kort sagt, det giver et super overblik, og det gør dig i stand til at handle, før det går galt.

En af de vigtigste elementer i dette Money Map er, at det gør dig opmærksom på din økonomiske situation (på omsætningsfronten).

Det gør dig opmærksom på de gode ting, så du kan fejre dem. Men det viser dig også, hvor der potentielt er nogle udfordringer, du skal tage hånd om.

Kun hvis du bliver opmærksom på et problem eller en udfordring, har du en mulighed for at handle på det og gøre noget ved det!

Hvis du ikke måler og registrerer dine tal, så har vi alle en slem tendens til at snyde os selv, når vi regner månedens forventede omsætning sammen i hovedet.

Selvom Money Map’et er et af de værktøjer/processer, som vi har været mest tro mod de sidste 2-3 år, så er det alligevel sket, at der er uger, hvor det er glippet med at få målt og registreret vores omsætning.

Grundene til, hvorfor der kan være uger, hvor det glipper kan være mange, og det vil ske for alle på et eller andet tidspunkt. Det er okay, men bare sørg for at komme op på hesten igen.

Det har været tydeligt i vores forretning, at de perioder, hvor vi ikke har været gode til at udfylde og snakke om vores Money Map, ofte har været de perioder, hvor vores omsætning har været dårligst!

Beslut dig for at tjene flere penge

En af de største grunde til at folk ikke tjener penge, er at de ikke har besluttet dig for det!

Ved at måle og registre din realiserede og forventede omsætning dagligt og ugentligt, så flytter du dit fokus, og du bliver opmærksom på, hvad der skal til for at nå dine mål.

Det starter en bevidsthed og en kreativ tankeproces, så du begynder at finde på måder, hvorpå du kan øge din indtjening!

  • Måske er der en gammel kunde, der engang nævnte noget om et nyt projekt?
  • Måske er der et projekt, der skal rykkes på for at få afsluttet en fase og sende en faktura?
  • Måske er der nogle kunder med klippekort, der er tæt på at være brugt op. Måske de skal have et opkald?
  • Måske kan du på eget initiativ komme med ideer til løsninger, som dine kunder har brug for?
  • Måske skal igangværende opgaver omprioriteres hvis du er bagud på dit ugebudget, så de opgaver der giver dig penge først eller kan lukkes hurtigt kommer foran i køen?
  • Måske skal din ide om det der nye online produkt realiseres?

Hvis du er konsekvent med at se på dit Money Map og planlægge din forventede omsætning for den kommende uge og måned samt registrere det, når der er ny omsætning, så er mit bud, at du vil opleve at dine næste måneder sætter nye rekorder for omsætning.

Jeg anbefaler, at du hver mandag morgen (eller søndag aften) tager dit Money Map frem og indtaster dine forventede tal for den næste uge. Hver gang du sender en faktura, så åbn også dit Money Map og opdatér det med de reelle tal.

Du kan også se Jesse Elders egen forklaring af Money Map’et her: 

(I denne video taler han meget til coaches og virksomheder der sælger online forløb, men principperne gælder også konsulentvirsomheder)

Hvis du vil vide mere om Jesse Elder, så kan du læse mere om ham her. 

Vil du have flere artikler som denne?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få besked, når vi publicerer nye artikler, der hjælper dig med at drive en effektiv forretning.

Picture of Thomas Herskind-Carlsen

Thomas Herskind-Carlsen

CEO & Founding partner i Effihub
Indhold
E-bog-klippekort-metoden-popup.jpg

Den fuldstændige guide

Sådan får du succes med klippekort

Hent guiden til webdesignere og kreative, der vil fakturere mere tid og have glade kunder.
Du bliver samtidig tilmeldt vores nyhedsbrev og accepterer vores privatlivspolitik.