7 gode grunde til at du skal sælge klippekort

Sælg konsulentydelse på klippekort

Mange selvstændige og mindre virksomheder (fx tekstforfattere, it-folk, coaches, grafikere, PR-folk, bogholdere, osv.) kan med succes sælge deres konsulentydelser på klippekort.

Og det er der mange gode grunde til. Både for dig og dine kunder. Dem kan du læse om her:

DOWNLOAD E-BOG

Sådan får du succes med klippekort

Succes med klippekort

Du bliver samtidig tilmeldt vores nyhedsbrev og accepterer vores privatlivspolitik.

Derfor er klippekort en god forretning

1. Giv kunden en rabat, når han køber flere timer forud

De fleste af os vil gerne opnå følelsen af at have gjort en god handel. Klippekort er en accepteret og forståelig måde at belønne kunder på, der køber flere timer i din forretning. Jo flere klip kunden køber, des billigere timepris opnår han i forhold til din almindelige timepris.

2. Få betaling på forhånd og undgå gratis arbejde

Med klippekort får du betalt dine ydelser forud – og har dermed ikke problemer med at få pengene hjem efter at opgaven er udført. Det giver bedre likviditet i din forretning, og du kan nemmere få betaling for al den tid du bruger for dine kunder. Husk, du lever af din tid, og en halv time her og der løber op, hvis tiden ikke bliver faktureret.

3. Kunden betaler kun for den tid, du reelt bruger

Hvis du giver fast pris på en opgave, indregner du typisk buffertid i opgaven, hvilket hæver prisen. Alternativt ender du nogle gange med at at lægge interessetimer i opgaven. Med klippekort derimod betaler kunden kun for den tid, du bruger og kommer ikke til at betale for meget, og du risikerer ikke interessetimer.

4. Mindre administration for dig

I stedet for at du skal bruge en masse tid på at afgive tilbud og fakturere dine kunder for småopgaver, kan du i stedet bruge din tid på at løse kundernes opgaver og få nye kunder ind i din forretning. Specielt i mindre firmaer handler det om at effektivisere sine timer, og klippekort kan være en måde at slippe for en masse korrespondance omkring priser og tid. Det er lettere for dig og nemmere for kunden at forstå.

5. Tryghed for dine kunder

Dine kunder får ikke hele tiden en regning fra dig på småopgaver. Når først klippekortet er betalt, så kan de trække på dine services løbende uden at skulle tænke på regninger. Den oplevede værdi for kunden er større, når de bare kan ringe/skrive til dig og få hjælp. Hvis du har et ordentligt system til at registrere klip og gøre det gennemskueligt for kunden, hvad du har brugt tiden på, giver du dine kunder fuld tryghed, og der er større chance for, at de vender tilbage med flere opgaver.

Effihub er et online værktøj, som gør det let for dig at administrere klippekort og samtidig giver dine kunder fuldt indblik i deres forbrug og balance. Uanset om du vælger et værktøj som Effihub eller er tilfreds med at bruge Excel og e-mails, så er det bare rigtigt vigtigt, at dine kunder føler sig informerede og trygge.

6. Det er nemt at gensælge et klippekort

Dine kunder har allerede vænnet sig til, at du yder en god service, og de oplever hvor nemt det er, at de bare kan ringe/skrive til dig, uden at der hele tiden bliver sendt en faktura. Når de ikke har flere klip tilbage – eller kun få – og de kommer med en ny opgave, er det let for dig at sige: ”Jeg kan se, at du kun har 2 klip tilbage og [opgaven] vil tage 4-5 klip – skal jeg forny dit klippekort?”. Højst sandsynligt siger din kunde ja. Han står og har brug for din hjælp og har allerede oplevet, hvordan din service på klippekort gør det lettere for ham at drive forretning. Bare husk at synliggør værdien ved at kommunikere omkring de opgaver du løser, og hvor mange klip kunden har tilbage.

7. Fordele kan nemt kobles på klippekortet

Det er nemt at lave kampagner, der er knyttet op på et klippekort tilbud. Simpelthen fordi det er konkret, hvad man får. Du kan fx også belønne dine klippekortkunder med ekstra klip som julegave. Eller du kan give dine klippekortkunder nogle særlige fordele, som kunder på almindelig timebetaling ikke opnår. Fx kan du lave klippekortene således, at 1 klip = 15 min i stedet for at kunderne betaler pr. påbegyndt time. Det gør det mere attraktivt for dine kunder, når du skal sælge klippekortet. Effihub giver dig mulighed for at opsætte klippekort nøjagtigt som du finder det bedst. Du bestemmer selv om et klip er 15 min, 20 min, 1 time, 1 sessions eller hvad der giver mening i din forretning.

Hvis du gerne vil hæve priserne i din forretning, er det nemmeste i hele verden at gøre det samtidig med at du indfører klippekort. På den måde kan dine kunder (måske) blive ved med at betale det, de plejer – bare de køber et klippekort. Og så oplever de ikke stigningen.

Vil du have flere artikler som denne?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få besked, når vi publicerer nye artikler, der hjælper dig med at drive en effektiv forretning.

Picture of Cathrine Herskind-Carlsen

Cathrine Herskind-Carlsen

Cathrine er medstifter, partner og CMO i Effihub. Hun har i en årrække arbejdet med visuel kommunikation, brugeroplevelser, webdesign og markedsføring. Cathrine elsker at optimere indhold og kommunikation - og se kunderne få succes med deres forretning.
Indhold
E-bog-klippekort-metoden-popup.jpg

Den fuldstændige guide

Sådan får du succes med klippekort

Hent guiden til webdesignere og kreative, der vil fakturere mere tid og have glade kunder.
Du bliver samtidig tilmeldt vores nyhedsbrev og accepterer vores privatlivspolitik.