It-ingeniøren gik fra “klatprojekter” på papir til at styre alt ét sted

Data Juggler bruger Effihub

Hvad er det…?

Jo, det er lyden af Stinna Kongsdal fra Data Juggler, der sidder og markerer opgaver i et Excel-ark, inden hun overfører dem til sit regnskabssystem.

“Alt var jo manuel dataregistrering. Både med hensyn til, hvor meget tid jeg havde brugt, men også om det var faktureret eller ej.“

Stinna fortæller, at hun tidligere plejede at bruge Excel og sidde med printede ugeplaner til kundemøder for at skabe overblik over sine opgaver og møder.

– Og kontrasten til hendes ekspertise var STOR.

For Stinna er ekspert i at skabe struktur for sine kunder i komplekse systemer! 

Hun er professionel Datajonglør – eller Data Scientist & Business Intelligence Specialist – og hun lever af kortlægge, analysere og visualisere data for sine kunder.

“Jeg har prøvet bare at skrive det ned i hånden. Altså have sådan en ugeplan skrevet ud på papir – og folk de smilede af mig! Altså, jeg er it-ingeniør, og jeg sidder bare med det her papir og skriver med en blyant.”

Stinna Kongsdal er freelancekonsulent og ejer af Data Juggler, og hun ELSKER at arbejde med data. 

… Eller med hendes egne ord at nørde med integrationer til systemer og optimere dataprocesser for sine kunder. 

Mest af alt så hjælper hun sine kunder med at bruge data til at træffe de rigtige beslutninger – og frigive tid til at de kan koncentrere sig om “de sjove opgaver” i stedet for at “taste data ind i Excel i ét væk”. 

Ejer af Data Juggler

“Jeg hjælper med hele datarejsen, og det vigtigste for mig er at skabe rammerne for, at virksomheder bliver i stand til at træffe bedre beslutninger baseret på data.”

Stinna: “Det begyndte at kortslutte inde i hovedet på mig”

I starten, hvor hun ikke havde så mange kunder gik det okay.

Men så fik hun en kunde mere… og en mere… og en mere…

Og da hun pludselig fik en stor kunde ind, der insisterede på at udlevere en pc til hende af sikkerhedsmæssige årsager, så betød det, at hun sad med flere pc’er og flere Outlook konti… 

Resultatet var, at overblikket begyndte at forsvinde, og bekymringerne begyndte at melde sig.

“Det begyndte at kortslutte inde i hovedet på mig, og jeg tænkte, jeg har ikke noget overblik over alle de her ‘klatprojekter’, der tager to timer her og 5 timer der!”

Spørgsmål begyndte at dukke op: 

  • “Hvor mange timer har jeg egentlig brugt på den her kunde?”
  • “Er det blevet faktureret?”
  • “Hvad var det aftalen egentlig handlede om?”

Først skulle den registrerede tid og noter tjekkes på den ene computer og så på den anden, og til sidst skulle hendes økonomisystem også lige åbnes.

“Det med at have styr på, hvad jeg skulle lave hvornår, blev mere uoverskueligt, fordi mine projekter ikke var samlet i én kalender eller ét sted. Ikke engang på en pc. Så jeg var helt klar over, at jeg havde brug for et system jeg kunne tilgå, ligegyldigt hvilken computer jeg sidder på.”

Data Juggler

Den frihed, som Stinna gerne ville have som selvstændig, den forsvandt lige pludselig, for hun brugte enormt lang tid på at bekymre sig, om der var ting hun glemte eller overså.

“Jeg tænkte, der må simpelthen være noget i verden, der kan hjælpe mig på en eller anden måde.”

Nu er alle kunder samlet ét sted

Stinna fandt Effihub og oprettede en gratis prøveperiode. 

Derefter kastede hun sig ud i at taste data ind og teste, om systemet passede til hendes behov. Opstod der spørgsmål, så var det nemt at få svar via Effihubs chat.

“Efter noget tid så kan jeg huske, at jeg tænkte, at jeg syntes, at supporten var rigtig god. Det er danskere, der sidder bag ved. Det er nemt at snakke med folk, og det er nemt at bruge. Når man spørger om noget, så får man svar! Det synes jeg er fedt.”

Har du også lyst til at prøve Effihub, så kan du oprette en gratis konto her – eller du kan booke en demo og høre mere om mulighederne:

100 timers mindre bekymring om året

Stinna fortæller: “Jeg har sjovt nok ikke rigtig registreret tiden før. Så jeg ved ikke, hvor meget tid, jeg har brugt på det før.”

Hun har dog en fornemmelse af, at hun sparer ca. 2 timer om ugen, hvor hun ikke længere bekymrer sig om at have overblik over sine projekter, og om hun får faktureret al sin tid.

To timer om ugen lyder måske ikke af meget, men det svarer til op mod 100 arbejdstimer om året!

– Og det er altså tid, som hun kan bruge på betalte kundeopgaver… eller holde fri med sin familie.

“Jeg har en fornemmelse af, at det nærmest drejer sig om et par timer om ugen, hvor jeg ikke bekymrer mig, om der er noget, der er glemt eller forsvundet eller er faldet ned mellem to stole eller et eller andet. Så det er en lettelse.”

Og til spørgsmålet om hvad hun er mest glad for med Effihub, så kommer svaret hurtigt –  OVERBLIK!

Hør bare her:

Nu planlægger hun hver fredag den næste uge og har fuldt overblik over hvilke opgaver, der ligger, og hvornår hun skal løse dem.

“Med Effihub har jeg alle kunder ét sted, og jeg kan se, hvad det er for nogle opgaver, jeg har løst for dem, hvor lang tid det har taget, og om det er faktureret eller ej.”

Jeg følte mig ret belastet før. Jeg synes, jeg brugte meget lang tid på at tænke over og prøve at få det her overblik, hvor jeg ligesom bare HAR det nu. Det synes jeg er rigtig rart.”

Projektstyring Projektstyringssystem

Er du træt af Excel og papir ugeplaner ligesom Stinna?

Data Juggler bruger Effihub

Om Data Juggler

Data Juggler er en freelance konsulentvirksomhed, der hjælper produktions- og logistikvirksomheder med at bruge data til at træffe beslutninger og få overblik over deres forretning. Stinna Kongsdal hjælper blandt andet sine kunder med at lave dataintegrationer og visualiseringer, der samler al virksomhedens data ét sted. 

Data Juggler startede i 2021.

Land: Danmark

Services: Business Intelligence, data science, automatiseret ledelsesrapportering og datavisualisering samt undervisning og formidling til medarbejdere.

Hjemmeside: Datajuggler.dk

Indhold

Flere succeshistorier

E-bog-klippekort-metoden-popup.jpg

Den fuldstændige guide

Sådan får du succes med klippekort

Hent guiden til webdesignere og kreative, der vil fakturere mere tid og have glade kunder.
Du bliver samtidig tilmeldt vores nyhedsbrev og accepterer vores privatlivspolitik.