Derfor bør timeregistrering være en del af dit arbejdsliv

Hvorfor er timeregistrering vigtigt?

Hvad er timeregistrering?

Timeregistrering – eller tidsregistrering – er en systematisk registrering af, hvor mange arbejdstimer den enkelte medarbejder bruger på kundernes opgaver/projekter. Timeregistreringen danner grundlag for faktureringen, hvis der er tale om medgået tid og giver indsigt i, hvor profitable projekterne er.

Medgået tid timeregistrering

Værdien af timeregistrering kan helt kort skæres med til, at Indsigt giver overblik og overblik skaber handling.

Med andre ord…

Hvis du ikke ved, hvor lang tid dine medarbejdere bruger på at løse de enkelte opgaver for jeres kunder, så bliver det et ’best guess’, hvad der står på fakturaen.

Og da de fleste ikke ønsker at snyde deres kunder, så ender det ofte med … at du snyder dig selv!

Uanset om du benytter løbende timeafregning, klippekortordning eller fastprisprojekter, så er det første skridt på vejen til at blive mere produktiv og profitabel at få indsigt i, hvordan du og dine medarbejdere bruger jeres arbejdstimer.

The bad news is time flies. The good news is you’re the pilot.

8 grunde til at timeregistrering er uundværlig

Som konsulent er tid og viden dit ”produkt”. Og det er afgørende, at du har 100% indblik i dine nøgletal og tidsforbrug.

Hvis virksomheden ikke allerede har en god rutine med at registrere jeres tid, så kan det for nogle godt virke besværligt.

Men der er mange fordele forbundet med det.

Vi har her samlet 8 grunde til at timeregistrering bør være en del af din hverdag.

Timeregistrering er en god forretning

1) Øget fokus skaber øget effektivitet

Når du kontrollerer hvor lang tid du bruger på en opgave, så skaber det fokus. Og med større fokus kommer der også øget effektivitet fordi du bliver mere bevidst om ikke at lade dig forstyrre.

Så alene det at du er opmærksom på at registrere din tid – og fx sætter et stopur i gang – gør, at du når mere på kortere tid og i højere grad arbejder effektivt.

2) Du risikerer at tage for lidt i timen

Kender du din reelle timepris?

Når du afgiver fastpristilbud baseret på et bestemt antal timers arbejde, så er det væsentligt for dig at vide, hvor lang tid du reelt bruger på at løse opgaven.

Hvis du ikke er omhyggelig med at registrere den tid, du bruger på kundernes opgaver, så har du ingen anelse om en opgave eller et projekt er profitabelt – eller om du tager for lidt for dit arbejde.

Og en sund virksomhed med en god økonomi – og en ordentligt timepris – er langt sjovere at drive en én, hvor I hele tiden halser efter og jagter nye opgaver for at få det til at løbe rundt.

DOWNLOAD GRATIS E-BOG

hæv dine priser - uden at miste kunder

Du bliver samtidig tilmeldt vores nyhedsbrev og accepterer vores privatlivspolitik.

3) Flere fakturerede timer

Tid er en af dine vigtigste ressourcer som konsulent – endda i højere grad end penge.

Med indsigt i jeres tidsforbrug på kundeopgaver undgår virksomheden at underfakturere sine kunder, fordi I mangler overblik over præcist hvor mange timer opgaven tog at løse.

Med andre ord så er det slut med gætværk og ’glemte’ timer.

Og jo lettere det er at registrere tid på kundeopgaver, jo flere timer bliver registreret. Derfor er et professionelt timeregistreringssystem også en fordel at bruge.

4) Tilbudsgivning bliver mere præcis

Ligesom at jeres fakturering bliver optimeret, så gør tilbudsgivningen det også.

Måler du systematisk dit/teamets tidsforbrug på opgaver og projekter, så har du et godt udgangspunkt, når du skal skrive tilbud til nye kunder, der sikrer, at der er sammenhæng mellem timeforbrug og pris.

5) Bedre planlægning af opgaver og projekter

Data om medarbejdernes tidsforbrug giver indsigt i hvor der er (uventede) tidsrøvere samt mdarbejdernes effektivitet. 

Som leder bliver du dermed bedre i stand til at planlægge og prioritere projekter samt  den nødvendige teamkapacitet på de enkelte projekter.

6) Tidsregistrering giver højere selvdisciplin

En god sideeffekt ved at benytte timeregistrering er, at opgaverne i mindre grad bliver udsat. Du synliggør hvilke opgaver, du arbejder på og opnår fokus på at færdiggøre dem.

Det, at du sætter et stopur i gang, gør dig også langt mere bevidst om, hvor lang tid du reelt bruger – og at stoppe uret fx når du bliver afbrudt af en telefon/kollega, skal ud på toilettet eller hente en kop kaffe.

Bonusinfo:

13 metoder til tidsstyring

I gennemsnit bruger en person 13 forskellige metoder – heriblandt timeregistrering – til at kontrollere og styre deres tid.

Kilde: www.productivity-institute.com

I følge Ebbinghaus’ Forgetting Curve så husker du kun 23 % efter 6 dage

Efter 6 dage, så kan mennesker kun huske 23% af, hvad de har lært eller information de har modtaget. Det betyder, at det er umuligt at være præcis med sit timeforbrug, hvis du efterrationaliserer dit tidsbrug fx en gang om ugen.

Kilde: Hermann Ebbinghaus

Systematisk timeregistrering gør at du husker alle timer

Et rodet bord stjæler din tid

Når du arbejder ved et rodet skrivebord, så bruger du i gennemsnit halvanden time om dagen på at lede efter ting eller blive distraheret af ting. Det er syv og en halv time om ugen!

Kilde: www.productivity-institute.com

Brug digitale produktivitetsværktøjer og opnå højere profit

Virksomheder kan øge deres profit med 30%, hvis de bruger digitale produktivitetsværktøjer. Samtidig er virksomheder, der benytter software med tidstagning 44% mindre tilbøjelige til at begå fejl.

Kilde: www.financesonline.com

7) 80-20 reglen… men hvilke 20 % er de vigtigste?

Du kender helt sikkert 80/20 reglen – eller Pareto-princippet efter italieneren Vilfredo Pareto – der hævder, at den mindste del (20%) af vores indsats eller årsager giver den største del af udbyttet/resultater/output (80%).

Eller med andre ord: 20 % af vores arbejdsindsats giver 80 % af vores indkomst.

Det er jo ganske interessant.

Især at identificere hvilke 20 % vi bør fokusere på!

Timeregistrering giver indsigt i hvor de vigtige 20% er

Uden indsigt i hvilken type af projekter/opgaver og kunder, der er profitable – og hvilke du taber penge på – så ved du ikke, hvor du bør fokusere din tid.

I denne artikel fra Fast Company er der et interessant tankeeksperiment, der graver et spadestik dybere i de vigtige 20 % … ved at anvende Pareto-princippet på 80/20 reglen selv.

Uden at gå i dybden med det her så: ”Hvis 20 % af din arbejdsindsats giver 80 % af din indkomst”, så vil 20 % af de 20 % (= 4 % af din arbejdstid) medføre 80 % af de 80 % (= 64 % af dine resultater).

Med andre ord så kan systematisk timeregistrering give dig indblik i præcis, hvor dine guldæg er henne og som resultat heraf, hvordan du med mindre og mindre indsats kan opnå stadig bedre resultater.

8) Mindre administration = mindre spildtid

Du kan selvfølgelig godt styre dine timer i et regneark. Men vælger du at benytte et professionelt timeregistreringssystem, så sparer du tid på den manuelle håndtering af at overføre timer fra dit regneark til dit regnskabssystem samt at dokumentere dit tidsforbrug overfor dine kunder.

Samtidig er der også mindre risiko for at glemme at registrere timer.

professionel timeregistrering

Er du klar til at implementere digital timeregistrering i din virksomhed?

Effihub er et professionelt timeregistreringssystem til at styre dine klippekort og løbende timeafregning.

Find ud af, hvordan Effihub fungerer.

Vil du have flere artikler som denne?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få besked, når vi publicerer nye artikler, der hjælper dig med at drive en effektiv forretning.

Picture of Cathrine Herskind-Carlsen

Cathrine Herskind-Carlsen

Cathrine er medstifter, partner og CMO i Effihub. Hun har i en årrække arbejdet med visuel kommunikation, brugeroplevelser, webdesign og markedsføring. Cathrine elsker at optimere indhold og kommunikation - og se kunderne få succes med deres forretning.
Indhold
E-bog-klippekort-metoden-popup.jpg

Den fuldstændige guide

Sådan får du succes med klippekort

Hent guiden til webdesignere og kreative, der vil fakturere mere tid og have glade kunder.
Du bliver samtidig tilmeldt vores nyhedsbrev og accepterer vores privatlivspolitik.