Sådan laver du en god prisside, der sælger!

Din prisside er en vigtig del af din ’salgstale’ overfor dine kunder. Rigtig mange gør den fejl blot at liste deres priser og lade det være op til kunderne selv at konkludere, hvad udbyttet af at arbejde med dig er.

Alt afhængigt af hvad du tilbyder kan din prisside fx indeholde

  • Klippekort
  • Almindelige timepriser
  • Pakker med services
  • Kursuspriser
  • Osv.

9 indsatsområder til ’den gode prisside’

Her er en række simple ting, du kan bruge til at forbedre din prisside. De er både lette at implementere, og hjælper dine kunder til at sig ja tak til at købe dine services/produkter.

1. Brug overskriften aktivt

Det skal naturligvis være tydeligt, at det er en prisside, kunden er landet på, men rigtig mange vælger at skriver ’Priser’ øverst på siden. Og helt ærligt så er det spild af værdifuld plads kun at skrive Priser. Aktiver i stedet læseren og brug den værdifulde plads øverst på siden til at synliggøre udbyttet af at arbejde sammen med dig.

Get-fit-gym-prisside-eksempel
Get Fit Gym er et eksempel på, at billede, overskrift og udbytte bliver kommunikeret ’above the fold’. Scroll down pilen står og bevæger sig op og ned og motiverer den besøgende til at scrolle ned og se de konkrete priser.

2. Gør din prisside enkel og overskuelig

Lad være med at proppe alt ind på din prisside. Den må gerne være enkel. Så fjern alt, der er overflødigt. Det forstyrrer blot og tager fokus væk fra det, du gerne vil have kunden skal lægge mærke til. Fx er en sidebar med indlæg fra din blog et forstyrrende element på din prisside.

Undgå også for meget fyldtekst på siden. Hvis dine potentielle kunder klikker på din prisside, så har de allerede taget et skridt i retning af at overveje at benytte dit firma som leverandør.

Derfor.

Giv dem det de leder efter.

  • Hvad tilbyder du?
  • Hvad koster det?
  • Hvad er inkluderet?

Hvis du har forskellige pakker – hvilket ofte ses ved abonnementer eller klippekort – så gør det let for kunden at sammenligne priserne. Fremhæv evt. den mest attraktive eller populære. Intuitivt kan vi godt lide at have valgmuligheder, men også at blive guidet til at vælge den bedste løsning.

3. Benyt ’trust indicators’

Trust indicators er elementer, der opbygger tillid omkring det, du tilbyder. Og gode prissider har det til fælles, at de fjerner utryghed hos potentielle kunder.

Du kan benytte nogle af disse elementer på din prisside for at opbygge tryghed hos dine kunder:

  • Kundeudtalelser fra tilfredse kunder
  • Logoer fra firmaer du tidligere har arbejdet med
  • Antal års erfaring
  • Evt. nævne vigtige samarbejdspartnere
  • Hvis du tilbyder en garanti (tilfredshedsgaranti, pengene tilbage eller andet), så fremhæv det.
  • Sælger du klippekort, så fortæl hvordan kunden nemt kan følge sit forbrug.
  • Hvis kunden skal afgive data (fx hvis du har en online shop) så er det vigtigt, at fortælle at deres personlige oplysninger er beskyttet/krypteret.

5. Gør dit call-to-action TYDELIGT

Dette er for mange måske et “ja selvfølgelig skal det med”-punkt.

Men.

Ikke desto mere er der skræmmende mange prissider, der ikke opfordrer til at købe men kun oplyser om deres priser.

Undgå, at dine kunder bliver ladt i stikken på din prisside. Husk, at tilføje minimum et tydeligt call-to-action enten i form af

  • en bestillingsknap
  • et telefonnummer
  • en kontaktmail
  • en bestillingsformular
  • …eller hvad der giver mening i din forretning

Hvis muligt er det godt at have dit call-to-action ’above the fold’.

6. Er projektet/servicen dyr – tilbyd fleksibel betaling

Alt efter hvad du tilbyder, så kan du overveje, om du vil tilbyde

  • Ratebetaling fx i forbindelse med projekter eller kurser gør betalingen mere overskuelig for kunden.
  • Månedlig versus årlig betaling – hvis du tilbyder abonnementer kan du give kunden valget mellem
    • Månedlig betaling
      Der er lavere økonomisk risiko for kunden ved kun at skulle binde sig på månedlig basis. Det kan derfor være lettere at få kunden til at sige ja til en månedlig abonnementsaftale.
    • Årlig betaling 
      Det giver typisk kunden mulighed for at spare penge og kun få 1 bilag i stedet for 12 (=mindre besvær). For virksomheden betyder årlig betaling bedre likviditet, samt at kunden ikke ”genovervejer” sit abonnement hver måned.

7. Sæt prisen ind i en sammenlignelig kontekst

Hvis du sammenligner din pris med en kendt reference fra dine kunders verden, får du den potentielle kunde til at knytte værdi til prisen. Og i nogen tilfælde give dem oplevelsen af, at det ikke er dyrt (som fx tilfældet med OnePager herunder).

Det er med til at sænke adgangsbarrieren og inviterer den potentielle kunde indenfor. Man kan også sige, at det fjerner fokus fra, at det er en udgift og knytter prisen til et udbytte.

Eksemplet her fra OnePager. Ved at sammenligne de $9 pr. måned med prisen for 2 kopper latte får de på en enkel måde givet kunden oplevelsen af, at det ikke er dyrt. OBS. De havde tidligere kun én pris på deres løsning. I dag har de flere og har derfor (desværre) ændret deres prisside.
Effihub prisside eksempel 2
Her hos Effihub har vi sat prisen i relation til, hvor lidt tid ekstra om måneden vores kunder skal fakturere, for at det er en god investering samtidig med, at vi sandsynliggør, at de sparer tid, som de kan bruge på deres kunder.

8. Brug grafik til at skabe en intuitiv forståelse af dine services

Hvis du har forskellige pakkeløsninger, kan du overveje at bruge grafik til at signalere pakkernes karakter. Det gør prissiden mere levende, og kunderne får lyst til interagere med brandet.

Det er med til at sænke adgangsbarrieren og inviterer den potentielle kunde indenfor. Man kan også sige, at det fjerner fokus fra, at det er en udgift og knytter prisen til et udbytte.

Tunnelbear-prisside
TunnelBear tilbyder en app, hvor man kan browse privat på internet. Deres prisside er et eksempel på, hvordan det grafiske spiller sammen med deres pakker og viser brandets personlighed.

Hvordan kan du visuelt kommunikere dit brands personlighed?

Overvej hvad slags grafik, infographics, video eller andet der bedst udtrykker dit brand.

Husk dog altid, at skabe de rette associationer til dit produkt/din service, hvis du benytter personaer eller andre karakterer/dyr.

9. Imødegå kundernes forbehold og tvivlspørgsmål

Frygt, usikkerhed og tvivl. Disse faktorer er afgørende for om dine kunder køber af dig. Og et godt sted at imødegå dem er på din prisside.

Brug fx en FAQ der indeholder de spørgsmål og svar, som dine kunder oftest stiller dig, inden de siger ja til at handle med dig

Sælger du fx klippekort eller andre forudbetalte ydelser, kan det fx være spørgsmål omkring

  • Udløbsdato på klippekortet
  • Om opgaveindsigt og kunne følge med i projektet
  • Evt. garanti og tilfredshed
  • Tidsplan for opgaveløsning
  • Om processen
  • Osv.

På den måde giver du kunden tryghed og fjerner de forbehold, der ellers kunne gøre, at de klikkede sig videre ud af din webside.

Det var det.

Det eneste du mangler nu er, at vælge de elementer der passer ind i din forretning og implementere dem på din prisside.

Og så ellers se pengene strømme ind i din forretning :o)

Har du fået blod på tanden og vil gerne læse mere om, hvordan du gennemfører en smertefri prisstigning, så læs også:

Vil du have flere artikler som denne?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få besked, når vi publicerer nye artikler, der hjælper dig med at drive en effektiv forretning.

Cathrine Herskind-Carlsen

Cathrine Herskind-Carlsen

Cathrine er medstifter, partner og CMO i Effihub. Hun har i en årrække arbejdet med visuel kommunikation, brugeroplevelser, webdesign og markedsføring. Cathrine elsker at optimere indhold og kommunikation - og se kunderne få succes med deres forretning.
Indhold
E-bog-klippekort-metoden-popup.jpg

Den fuldstændige guide

Sådan får du succes med klippekort

Hent guiden til webdesignere og kreative, der vil fakturere mere tid og have glade kunder.
Du bliver samtidig tilmeldt vores nyhedsbrev og accepterer vores privatlivspolitik.