Hæv dine priser … og sælg mere!

Frihed til selv at bestemme! Det er det, du drømmer om, ikke sandt?

Det er det i hvertfald for hovedparten (65%) af de selvstændige, som ASE spurgte tilbage i 2014.

Men i den frihed ligger også økonomisk frihed.

For nogle er økonomisk frihed det at kunne

  • … arbejde når og hvor de ønsker
  • … rejse og opleve verden
  • … bruge mere tid sammen med sin familie
  • … holde fri 5 dage og arbejde 2 (i stedet for omvendt)
  • … købe en lækker sportsvogn

Eller fyld selv din drøm ind.

Som selvstændig handler det både om at udleve sin indre iværksætter og skabe noget. Og så handler det i høj grad om at skabe et økonomisk fundament, som gør det sjovt at være iværksætter.

Spørgsmålet er blot … har du prissat dine ydelser rigtigt fra starten af, og har du den økonomiske frihed, du drømmer om?

DOWNLOAD E-BOG

hæv dine priser - uden at miste kunder

Du bliver samtidig tilmeldt vores nyhedsbrev og accepterer vores privatlivspolitik.

Brug psykologi – giv dine kunder et alternativ

Er du træt af trædemøllen, hvor du underbyder dine services for blot at skulle løbe endnu hurtigere, så du kan betale dine regninger? Og er du samtidig bange for, at hvis du hæver dine priser, så vil kunderne forsvinde?

Psykologi er en sjov størrelse.

Måden vi vurderer ydelser, produkter (og mennesker) på afhænger i høj grad af:

  • efterspørgsel
  • omdømme/ry og hvad andre vurderer det er værd
  • kontekst

Læs bare dette eksperiment:

Washington Post lavede tilbage i 2007 et eksperiment, hvor de bad den verdensberømte violinist Joshua Bell om at stille sig op i metroen og spille på sin $3 millioner kroner dyre violin.

Normalt spiller Bell på de største scener for fulde huse, og han får stående bifald.

27 mennesker stoppede op den dag.

1.097 mennesker gik forbi.

Alene fordi konteksten (metroen) gjorde, at de ikke værdisatte hans produkt (violinspil) på samme måde.

Pointen med dette er, at værdien af en ydelse er subjektiv.

Det er på samme måde med de services, du sælger.

Hvis du har sat din pris for lavt til at starte med, kan du være helt sikker på, at dine services også bliver vurderet til at være mindre værd af andre. Og det er sværere at hæve priserne markant, uden at dine kunder vil føle sig overrumplede.

Det sidste, har vi heldigvis en løsning på.

Hvis du gerne vil hæve dine priser uden at miste kunder, handler det om at give dem et attraktivt alternativ.

Det kunne fx være

  • at varsle og fastsætte en skæringsdato, hvor din timepris stiger (fx ved årsskiftet) og give dine kunder mulighed for at købe X timer til den gamle timepris forud fx gennem en salgskampagne.
  • at introducere klippekort i din forretning, hvor kunderne opnår en (næsten) lige så god timepris som din gamle timepris, hvis de køber et klippekort. Din nye timepris kan samtidig gå op. Dermed belønner du de kunder, som køber flere timer (= klippekort) samtidig med, at der er grundlag for at prisen er differentieret.
  • at lægge mere værdi i den service du tilbyder … og ikke mindst synliggøre værdien for dine kunder (i dine tilbud, online på din hjemmeside, når du taler med dine kunder, i dine cases, osv.)

Fælles for disse modeller er, at prisstigningen på din faste timepris ikke sker som et bagholdsangreb. Det kommer til at handle om værdi i stedet for pris.

Hvad nu hvis …

At hæve sine priser er især for mange mindre virksomheder en skræmmende ting at gøre.

  • Hvad vil mine kunder sige?
  • Hvad nu hvis de synes, det er for dyrt?
  • Vil jeg miste kunder?
  • Er jeg overhovedet det værd?

Man skal ikke underkende, at branche og geografi kan have en indflydelse på, hvordan du skal prissætte dine ydelser, men i sidste ende handler det om, hvordan du får synliggjort, at dine ydelser har en værdi, som er tilsvarende eller højere end den pris, kunden betaler.

Hvis du kun baserer dine priser på, hvad dine konkurrenter gør, så ender du i et kapløb mod lavere priser. Der vil altid være nogen, som tilbyder det billigere end dig – og det er fint. Ofte tiltrækker de også de kunder som kun er ude efter den laveste pris, og de er sjældent den bedste type kunder at arbejde med.

Når vi snakker værdi, så husk på, at det er slutresultatet for kunden, det handler om, og ikke nødvendigvis hvor mange timer du har brugt.

Lad os sige, at du er tekstforfatter og skriver et nyhedsbrev for en kunde. Kunden har ikke brug for et nyhedsbrev. Kunden har brug for flere kunder eller mere salg. Hvis dine tekster er katalysator for, at din kunde opnår det resultat, så har det ægte værdi – og du kan sætte dine priser derefter.

I sidste ende kan det koges ned til ”Mere værdi – højere priser”.

Derfor …

Find måder, hvorpå du kan levere mere værdi end dine kunder forventer, og find ud af, hvordan du får synliggjort den reelle værdi af dine ydelser.

Der eksisterer intet loft for, hvad dine ydelser er værd. Om et nyhedsbrev er 700 kr. værd eller 700.000 kr. værd. Det er et spørgsmål om perspektiv, og den værdi det indbringer din kunde!

Vil du have flere artikler som denne?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få besked, når vi publicerer nye artikler, der hjælper dig med at drive en effektiv forretning.

Picture of Cathrine Herskind-Carlsen

Cathrine Herskind-Carlsen

Cathrine er medstifter, partner og CMO i Effihub. Hun har i en årrække arbejdet med visuel kommunikation, brugeroplevelser, webdesign og markedsføring. Cathrine elsker at optimere indhold og kommunikation - og se kunderne få succes med deres forretning.
Indhold
E-bog-klippekort-metoden-popup.jpg

Den fuldstændige guide

Sådan får du succes med klippekort

Hent guiden til webdesignere og kreative, der vil fakturere mere tid og have glade kunder.
Du bliver samtidig tilmeldt vores nyhedsbrev og accepterer vores privatlivspolitik.