Sådan begynder du at sælge klippekort

Går du og overvejer, om klippekort er en god forretning?

Det er det!

Du kan læse 7 gode grunde til at sælge klippekort lige her.

Er du allerede overbevist – men ikke helt sikker på alt det praktiske – så læs med her, om hvad du skal overveje, inden du skal til at sælge klippekort …

DOWNLOAD E-BOG

Sådan får du succes med klippekort

Succes med klippekort

Du bliver samtidig tilmeldt vores nyhedsbrev og accepterer vores privatlivspolitik.

Du skal beslutte dig for en økonomisk model til dine klippekort.

  1. Hvor meget er et klip værd?
    Tænk over, hvad der giver mest værdi for dine kunder. Er et klip 1 time, 15 minutter, 1 kursusdag, 1 workshop, andet?

  2. Hvor mange forskellige størrelser klippekort vil du sælge?
    Tag afsæt i, hvor store opgaver (antal timer) dine kunder typisk lægger i din forretning og lav et klippekort, der passer i størrelsen hertil. Supplér desuden med minimum ét klippekort, der er større, og ét der er mindre. Psykologisk er det godt at give folk nogle valgmuligheder.

  3. Regn prisen ud for hvert klippekort (eller brug vores gratis klippekortberegner som hjælp)
    Hvad er din normale timepris? Prisen for dine klippekort bør være lavere end din normale timepris, for at det kan svare sig for dine kunder at købe det. Prissæt dine klippekort, så det største klippekort med flest klip har den bedste timepris.

  4. Evt. udløb
    Hvis der er begrænsning på, hvor lang tid klippene gælder, skal du også gøre det klart. Det kan være uhensigtsmæssigt for dig, hvis klippekortene kan bruges uendeligt. Kunden køber forudbetalte timer for at kunne få dem til en favorabel pris. Du garanterer til gengæld for udførelsen af ydelser svarende til disse timer. Hvis klippekortet løber uendeligt, er du stadig forpligtet til at yde servicen uanset evt. prisjusteringer eller ændringer i din forretning.

Hvilke services i din forretning giver klippekortene adgang til?

Gør det klart hvilken type hjælp – og evt. hvilke kompetencer i virksomheden – klippekortet giver adgang til at trække på. Nogle virksomheder tilbyder også klippekort, hvor kunderne udover at få adgang til virksomhedens egne kompetencer også kan benytte eventuelle partnerfirmaer/underleverandører.

Hvordan skal dine kunder købe dine klippekort?

Har du en online webshop, så giver det sig selv. Så skal du blot oprette dine klippekort som digitale produkter og hele setup’et omkring betaling er allerede på plads.

Har du ikke en webshop, kan det også løses manuelt ved at lave en bestillingsformular på din hjemmeside og efterfølgende sende kunden en faktura.

Udfordringer, som du bør overveje, når du vil sælge klippekort…

Hvordan vil du holde styr på, hvor mange klip dine kunder bruger?

  • Bruger du en timer, som du kan sætte til, når du går i gang med en opgave for en kunde. Der findes et hav af online timere fx Tic Toc
  • Har du et system, hvor du nemt kan registrere klippekortforbrug? Enten helt basalt Excel/Google Sheets eller et værktøj som Effihub?
  • Vær OBS på, om du får registreret al den tid, du bruger på opgaverne. Lige meget hvilket system eller værktøj du vælger, så vil der altid være en del af selvdisciplin og vaner involveret.
  • Tag stilling til om supporttid på telefonen/e-mail også skal ”klippes”.
  • Lav gode og gennemskuelige produktbeskrivelser, så der ikke er nogen tvivl om, hvad et klippekort kan bruges til, og hvordan de afregnes. Sørg for at skrive det ind i dine salgs- og handelsbetingelser.

Hvordan kan dine kunder følge med i dit forbrug af klip/timer på klippekortet?

Det giver usikkerhed hos dine kunder, hvis de hele tiden skal ringe og spørge, hvor meget tid de har tilbage. Du bør overveje, hvordan du bedst kan holde dine kunder informeret om, hvor mange klip de har brugt, og hvor mange klip de har tilbage?

Med Excel og e-mails kan det hurtigt ende med meget administrativt arbejde, hvis ikke dine kunder skal føle sig efterladt i uvished. Og både du og kunden mangler overblikket.

Overvej, hvad der passer bedst ind i din forretning:

Du kan overveje om du vil

  • sende dem en e-mail hver gang du har løst en opgave, hvor du samtidig informerer dem om deres balance og evt. sender en oversigt over deres forbrug med.
  • sætte tid af til at sende en månedlig timeoversigt til dine kunder. Alt efter hvordan din forretningsmodel er, kan det være, det er nok, men du risikerer også at ende med utrygge kunder og en masse henvendelser, hver gang de vil vide, hvor mange klip de har tilbage.
  • give dem real time indblik i deres forbrug via Effihub. Denne software gør det meget nemt for dine kunder at følge med i, hvad deres klip bliver brugt til, og hvor mange klip de har tilbage. Så snart du registrerer klip i Effihub, så bliver der automatisk sendt en mail til din kunde (valgfri mulighed). Kundens klippekort log med opgavebeskrivelser og balance bliver samtidig opdateret i kundens HUB, så de kan logge ind og følge med. Nemmere bliver det ikke.

Vil du have flere artikler som denne?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få besked, når vi publicerer nye artikler, der hjælper dig med at drive en effektiv forretning.

Picture of Cathrine Herskind-Carlsen

Cathrine Herskind-Carlsen

Cathrine er medstifter, partner og CMO i Effihub. Hun har i en årrække arbejdet med visuel kommunikation, brugeroplevelser, webdesign og markedsføring. Cathrine elsker at optimere indhold og kommunikation - og se kunderne få succes med deres forretning.
Indhold
E-bog-klippekort-metoden-popup.jpg

Den fuldstændige guide

Sådan får du succes med klippekort

Hent guiden til webdesignere og kreative, der vil fakturere mere tid og have glade kunder.
Du bliver samtidig tilmeldt vores nyhedsbrev og accepterer vores privatlivspolitik.