Sæt dit salg på autopilot

Dine kunder bryder sig ikke om at få regninger fra dig. Ikke rigtigt. Ligesom du ikke bryder dig om at få regninger fra andre. Det er til irritation, og du bliver hele tiden mindet om ulemperne (=betalingen) i stedet for fordelene (=den service du modtager).

Forestil dig DET HER:

Det er den 20. i måneden og omsætningen har ikke været så god i denne måned …

Du ’stresser’ lidt over hvilke opgaver du kan lukke og fakturere. Og ikke mindst, hvordan du skal skaffe flere nye kunder hurtigst muligt.

Dit fokus er meget mere på pengene, end på at løse dine opgaver bedst muligt.

… Ikke så fedt vel?

Forestil dig i stedet DENNE SITUATION:

Den 1. i måneden smutter du ind på din netbank og ser, at din forventede månedsindtjening allerede er gået ind.

Du starter din uge med overskud og energi og glæder dig til at servicere dine kunder.

Ville det ikke være meget smartere at automatisere dit salg?

En af de måder, du kan automatisere dit salg på er ved at oprette et abonnement på en service, som til stadighed giver værdi for dine kunder.

Formen på din abonnementsmodel kan variere.

Det er vigtigere at finde ind til kernen af, hvilken værdi eller forskel dit produkt eller din service giver dine kunder.

Det er nemlig det, de køber ind på – ikke på formen, fx om det er en medlemsside, en pdf. guide eller en podcast serie.

Her er nogle eksempler

 • Viden, der hjælper med at flytte dig – eller din virksomhed – fra A->B. Ofte tager det form af at være en lukket medlemsside eller et vidensbibliotek. Digital Marketer Lab er et eksempel på et online ressourcebibliotek, hvor der hele tiden kommer nye guides og viden til. Som medlem har du adgang til alt indholdet. Indholdstyper er typisk, videoer, podcasts, pdf’er, artikler, webinars, mm.
 • Effektivitet. Online værktøjer, apps eller software falder ofte ind under den kategori. De tilbyder typisk værktøjer, der skaber overblik, sparer tid, forenkler eller effektiviserer arbejdsprocesser. Eksempler kunne være regnskabsprogrammer, fx Billy eller Dinero, Adobe, Easypark … eller Effihub ;o)
 • Tilgængelighed/tid. Sælger du din tid kan du med fordel oprette abonnementspakker, hvor dine kunder har X timer pr. måned til rådighed – eller lave klippekort hvor kunderne forudkøber X timer af din tid. Hvis du er social media ekspert kunne det fx være X antal FB annoncer kunden køber af dig pr. måned. Eller tekstforfatteren kunne fx sælge X artikler til din blog. For dig der ønsker at effektivisere din forretning yderligere, kan du oprette klippekort, som automatisk bliver fornyet – enten når der ikke er flere klip eller efter en bestemt periode – så du ikke hele tiden skal ud og sælge nye klippekort. Automatisk fornyelse af klippekort er i øvrigt noget Effihub kan håndtere. For kunden ligger værdien i, at det bliver let og de kan koncentrere sig om deres kerneforretning, de sparer tid, og de får en god service.
 • Spar tid-modellen. Der findes en masse services, hvor kunden får leveret produkter dagligt eller fx hver måned. Eksempler kunne være Vigga.us som leverer en pakke med økologisk babytøj, som udskiftes til en større størrelse i takt med, at ens barn vokser. Eller Årstiderne hvor friske råvarer bliver leveret til døren dagligt.
 • Prioritetsmodellen. Denne model fungerer godt til de kunder, der gerne vil betale for at få hurtigere/bedre service, 24/7 support – eller komme forrest i køen. Eksempler kunne være private sundhedsforsikringer eller platinkort der giver adgang til fastlanes i lufthavnene eller bedre pladser på flyveren.
 • Tryghed/ro i sindet. I denne kategori finder vi bl.a. forsikringer og overvågningsservices af dit hjem.

Måske en af disse modeller kan passe ind i din forretning.

Jo mere du kan automatisere dit salg, des lettere bliver det at drive din virksomhed.

Det afgørende element vil dog altid være at skabe den optimale balance mellem, at det du tilbyder skal give værdi både til din virksomhed og dine kunder – og at din kundeservice er helt i top.

Abonnementsmodellen forenkler beslutningsprocessen, og dine kunder behøver ikke at tage stilling til et salg igen og igen. Når først du har fundet en model og indhold, der gør dit produkt/service attraktivt måned efter måned, så

 • sparer du tid – du skal ikke gensælge dine services/produkter igen og igen.
 • bliver din indkomst mere forudsigelig – hvis du som mange andre konsulenter sælger din tid, så har du sandsynligvis også en svingende indkomst pr. måned (og især i ferietiden). Med X antal abonnenter/medlemsskaber (inkl. en rimelig stabil tilgang/afgang af kunder) vil din indkomst være mindre følsom.
 • hjælper du dine kunder ved at gøre deres hverdag lettere og løse deres udfordringer
 • er der fuld transparens i jeres kundeforhold – dine kunder kender de nøjagtige udgifter til dine services hver måned og har allerede taget stilling til – og anerkendt – den værdi du tilbyder.
 • åbner det for muligheden af mersalg. Du har sikkert bedt om at få dine kunder på dit nyhedsbrev i forbindelse med, at de tilmeldte sig, ikke? Det giver dig mulighed for at tilbyde dem relaterede produkter og sammensætte produkttilbud til dine allerede tilfredse kunder.
 • har du (muligvis) fundet dig en skalérbar forretningsmodel.

Vi håber, at denne artikel kan hjælpe dig et skridt på vejen til at automatisere dit salg.

God fornøjelse.

Vil du have flere artikler som denne?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få besked, når vi publicerer nye artikler, der hjælper dig med at drive en effektiv forretning.

Picture of Cathrine Herskind-Carlsen

Cathrine Herskind-Carlsen

Cathrine er medstifter, partner og CMO i Effihub. Hun har i en årrække arbejdet med visuel kommunikation, brugeroplevelser, webdesign og markedsføring. Cathrine elsker at optimere indhold og kommunikation - og se kunderne få succes med deres forretning.
Indhold
E-bog-klippekort-metoden-popup.jpg

Den fuldstændige guide

Sådan får du succes med klippekort

Hent guiden til webdesignere og kreative, der vil fakturere mere tid og have glade kunder.
Du bliver samtidig tilmeldt vores nyhedsbrev og accepterer vores privatlivspolitik.