65% husker bedre dine services, hvis du gør det her…

Dine kunders opmærksomhed er mindre end en guldfisks - eller er den?

Du er sikkert stødt på artikler, der beskriver hvordan den gennemsnitlige tid, som mennesker kan fastholde opmærksomheden, er faldet markant i takt med udbredelsen af de sociale medier og reklamer er steget.

Hvis svaret er ja, så har du måske du også har læst denne absolut medrivende overskrift:

“Humans have shorter attention spans than goldfish”

Og hvad mener jeg så med det…?

Der er nu gået ca. 8 sekunder, siden du begyndte at læse denne artikel… 

Er du stoppet med at læse nu?

I følge Microsoft Canada’s 2015 Consumer Insights report så er vores opmærksomhed skrumpet ind til kun at kunne fastholdes i 8 sekunder (til sammenligning kan en guldfisk fastholde opmærksomheden i 9 sekunder).

Guldfisk

Tanken er fascinerende.

Men også usand ifølge BBC, der har undersøgt det nærmere, og punkterer myten godt og grundigt. Både i forhold til hvor lang tid en guldfisk egentlig er opmærksom ;o), men også, at der ikke findes reelle undersøgelser, der understøtter, at den menneskelige opmærksomhed er svundet ind til det samme som en guldfisk,

Når det er sagt, så er der ingen tvivl om, at mængden af information vores hjerner skal håndtere og tage stilling til hver eneste dag er stigende.

Når det gælder online kommunikation på vores hjemmeside, så er det afgørende at

  • du skaber troværdighed og opbygger tillid til dit brand ved at bruge forskellige tillidsskabende elementer, fx
    • kundeudtalelser
    • logoer fra brands du har arbejdet for
    • antal års erfaring
    • hvis du er medlem i nogle brancheorganisationer
    • antal kunder
    • Trustpilot, e-mærket, osv.
  • hjælpe dine kunder til hurtigst muligt at danne sig et overblik og interesse for indholdet på din webside – inklusive din prisside – blandt andet ved at
    • lave et enkelt og overskueligt design
    • have en brugervenlig navigation/menu
    • bruge gode tekststørrelser der er lette at læse … også på mobilen ;o)
    • og bruge relevant grafik og billeder som blikfang og visuelle springpunkter, hvor øjet får ro.

… Og så har du i øvrigt kun et splitsekund til at skabe interesse, overblik og signalere, at du er en troværdig virksomhed.

Med den korte tid som dine potentielle kunder bruger på din hjemmeside, så handler det om at hjælpe dem til at blive fanget af indholdet, synliggøre relevansen af, at de er kommet ind på den rette hjemmeside og hjælpe dem til at tage en købsbeslutning.

Her er brugen af grafik effektivt. Næsten 50% af din hjerne er konstant optaget af at behandle visuel information og sætte det ind i en kontekst – og den mester det godt. Hjernen bruger kun 150 milisekunder til at behandle et symbol/illustration og yderligere 100 milisekunder til at sætte det ind i en kontekst, så det giver mening. Til sammenligning tager det væsentligt længere tid at læse og forstå en tekst. Se bare eksemplet her:

visuel grafik

Når der er kamp om kundernes opmærksomhed, så er det vigtigt at bruge de rigtige virkemidler for at hjælpe dine kunder med hurtigt at afkode det, du tilbyder. Hvilket et af disse to skilte tror du bliver afkodet hurtigst?

Hvad øjet ser – det husker vi (de fleste af os)!

Forskere har undersøgt, hvordan befolkningen er opdelt ift. indlæringsmetode, dvs. hvordan vi opfatter, behandler og husker nyt. 

30 % lærer bedst ved at høre

Ca. 1/3 af befolkningen lærer bedst deres at høre nyt indhold. De har især til sin ret i forbindelse med klasseundervisning, diskussioner, interviews og præsentationer.

5 % lærer bedst ved at eksperimentere

Det betyder, at de lærer bedst ved at røre og afprøve ting samt lave rollespil.

65 % lærer bedst visuelt - og husker i billeder

Den resterende - og største - gruppe er nødt til at se, hvad de lærer. Det skyldes, at blandt andet at visuelle billeder bliver hængende i vores langtidshukommelse – især når de er relevante i forhold til den kontekst de bliver præsenteret i. Typisk så er denne gruppe også gode til at huske materiale de har set og læst.

Netop brugen af grafik som blikfang kan du med fordel bruge aktivt på din prisside.

På din prisside handler det først og fremmest om, at

  1. benytte en overskuelig prisoversigt, der giver dine kunder et godt overblik over, hvad de får – både konkret og hvilken værdi det skaber i deres forretning.
  2. skabe tryghed og troværdighed gennem brug af kundeudtalelser, evt. henvisning til cases og link til dine salgs- og handelsbetingelser.
  3. og gøre det let at sammenligne priser, hvis du har forskellige pakker eller klippekort.
klippekortgrafik

GRATIS klippekortgrafik til dig

Bruger du klippekort i din forretning, så kan du downloade vores klippekortgrafikker som png med transparent baggrund og vektorgrafik, som du kan skifte farve på.

Du bliver samtidig tilmeldt vores nyhedsbrev og accepterer vores privatlivspolitik.

Og hvis du sætter prissiden op sammen med lækker GRAFIK, så opnår du at:

Skabe blikfang og at villigheden til at læse indholdet stiger

Fordi vi er så visuelt anlagte, så bliver øjet automatisk tiltrukket af fotos/grafik for at afkode indholdet. I dag er det sådan at den gennemsnitlige besøgende kun læser 28% af det, der står på en webside (og ofte kun 10-20%). Men gennem research har man fundet ud af, at visuelle elementer øger viljen til at læse med 80%. Du kan dermed styrke dine kunders opmærksomhed og bruge grafik til at rette deres fokus mod den information, der er i den umiddelbare nærhed.
Tip: Placér din grafik tæt på det udbytte dine kunder opnår ved at bruge dine klippekort - og altså ikke ved dine forretningbetingelser ;o)

Skabe værdi og umiddelbar forståelse

De visuelle klippekort giver kunderne en intuitiv forståelse af, hvad du sælger og oplevelsen af at få et konkret produkt (din tid) – for pengene.
Husk, at det samlet kun tager hjernen 250 milisekunder at danne mening ud af billeder og grafik ;o)

Opbygge troværdighed og tillid

Førstehåndsindtrykket på en hjemmeside er 94% relateret til designet. Og her spiller et godt overblik, let navigation, et professionelt udtryk og gode billeder eller lækker, troværdig grafik ind.

“Great design gets people to trust you and to stick around. Poor design creates mistrust and makes people leave.”

– CXL Instititute

Skabe genkendelse i kampagner

Det skaber genkendelighed, hvis du anvender din grafik, når du laver kampagner. Brug eksempelvis din klippekortgrafik aktivt i dit nyhedsbrev, annoncer og lignende, når du fx ændrer dine priser eller kører en klippekortkampagne, og skab en rød tråd til kommunikationen på din hjemmeside.

Kommunikere dit firmas brandpersonlighed

Brug af autentisk grafik understøtter brandoplevelsen og skaber troværdighed. Og hvis du benytter farvet grafik, så er fordelene ifølge Xerox endnu flere. Blandt andet øger brug af farver brandgenkendelsen med op til 80%.

“Color captures attention, enhances productivity, improves communications and helps boost sales.”

– Xerox

Sælger du klippekort i din forretning, og har du ikke din egen grafik, så er du velkommen til downloade og evt. tilpasse en af vores klippekortgrafikker og bruge på din hjemmeside.

klippekortgrafik

GRATIS klippekortgrafik til dig

Download en eller flere af vores klippekortgrafikker som png med transparent baggrund og vektorgrafik, som du kan skifte farve på.

Du bliver samtidig tilmeldt vores nyhedsbrev og accepterer vores privatlivspolitik.

Vil du have flere artikler som denne?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få besked, når vi publicerer nye artikler, der hjælper dig med at drive en effektiv forretning.

Picture of Cathrine Herskind-Carlsen

Cathrine Herskind-Carlsen

Cathrine er medstifter, partner og CMO i Effihub. Hun har i en årrække arbejdet med visuel kommunikation, brugeroplevelser, webdesign og markedsføring. Cathrine elsker at optimere indhold og kommunikation - og se kunderne få succes med deres forretning.
Indhold
E-bog-klippekort-metoden-popup.jpg

Den fuldstændige guide

Sådan får du succes med klippekort

Hent guiden til webdesignere og kreative, der vil fakturere mere tid og have glade kunder.
Du bliver samtidig tilmeldt vores nyhedsbrev og accepterer vores privatlivspolitik.